Nyeregbe, magyar!

 

 

 

Megjelent: 2014.

135 oldal

3000 Ft (elfogyott, előjegyezhető)

 

A feleségem egyszer csak megkérdezte: Miért nem írsz egy könyvet Csíksomlyóról?

Elgondolkodtam. Miért ne írnék? Szeretem Csíksomlyót, négyszer-ötször biztosan voltam a búcsún is, három évig éltem Szeredában, ismerem az embereket, jól kijövünk, ők is elviselnek engem.

Ám akkor már ne valami tucat-útikönyv legyen, szórakoztató úti beszámoló! ez kevés. Adjon választ valódi kérdésekre, és ne csak az olvasóknak, nekem, magamnak is. Vegyük csak komolyan!

A Zarándokvonattal utaztam, tizenhat kocsiból álló teli szerelvény egy utasaként. Sok nagyszerű magyar emberrel találkoztam már a vonaton is, és az egész út során.  Ez az a hely, ahol átéled: jó magyarnak lenni. Sokat nevettünk, nem ritkán könnyeztünk is, olykor pedig megálltunk néhány pillanatra. Csöndben. az átélt élmények bárkivel megíratták volna ezt a könyvet, hálás vagyok, hogy nekem jutott az élmény, és hallgattam a feleségemre, és megírtam ezt a könyvet Csíksomlyóról.

A kész könyvhöz aztán Dr. Papp Lajos írt megtisztelő előszót, én pedig megélhettem újabb utazások során, hogy a vonat minden fülkéjében, nem is kevesen az én könyvemet olvassák. Néhányan a szemembe néztek, és gratuláltak, vagy megköszönték, ki-ki habitusa szerint. Én pedig ismét hálásan gondoltam a feleségemre, aki megíratta velem a könyvet.

https://www.facebook.com/CsiksomlyoiZarandoklat/