Ha jó a kezdet

Ha jó a kezdet, még jobb lehet a folytatás!

A Szülők Akadémiája programok változatos, olykor kalandos helyszíneken vannak. Voltunk már elegáns 21. századi tudásközpontban, hatalmas sportcentrumban, szolid osztályteremben és voltunk közvetlenül a lelátókon, ahol némi problémát csak az uszoda erős belső zaja okozott (de túl kiabáltuk). Nem ezen múlik a siker, ami számunkra nem a taps, hanem a lelkes mosolyok, elgondolkodtató  kérdések, olykor viták. Ilyenkor azt érezzük, hogy érdemes volt jönni.

Az első pillanatokon sok minden múlik. Néha, úgy érzem, hogy szinte minden. Mert, ha zavartan ácsorgunk egy csarnokban, majd előkerül valaki, aki máris sorolja, hogy mi a gond a projektorral, a szülőkkel, nem szólva az edző kollégákról, majd otthagy minket egy csapat számunkra ismeretlen emberrel, akkor nehezebb. Mert először be kell lopni magunkat a jelenlévők szívébe, hogy majd a gondolataikat is kinyissák arra, amit hallanak.

Ám, ha az történik, mint ma is, hogy a régió vezető széles mosollyal, udvariasan vár minket a bejáratnál, ezt azonnal látják a szülők is, és érzik, hogy valami olyan történik, aminek jelentősége van. A program bevezetése, nem egy felesleges udvariassági gesztus, hanem a befogadás előkészítése. Így könnyebben és többet lehet dolgozni. Az előkészített flakon víz, vagy a végén a kávé, és néhány szíves szó, se felesleges, hanem annak jelzése, hogy megbecsülik az odaadásunkat. És mi is megbecsüljük azt, akik lehetővé teszik a munkánkat.

Ma hóban, esőben, haladtunk hősiesen Miskolc felé, de úgy jöttünk vissza Érdre, hogy ez jó mulatság, férfimunka volt! Köszönjük Hölcz Péter, MUSZ regionális vezetőnek, hogy jó házigazda volt!