Nem jelent meg!

Nem jelent meg!

Még nem jelent meg Kalamár Hajnalka és Kabarcz Zoltán új könyve, a Szülők Akadémiája, igazából még meg sem írták, valójában csak most kezdtek bele a téma méltó megformázásának. Ám már most az elején komoly dilemma elé kerültek.

Felvállalhatják-e az a gondolatot, hogy érdemes kiaknázni a tehetségben rejlő lehetőségeket? Szabad-e arról beszélni, hogy megéri kockázatot vállalni? Szabad-e elhitetni egy gyerekkel, hogy tehetséges? Szabad-e elhitetni valakivel, hogy valóra válthatja az álmait, hogy lehetnek álmai egyáltalán?

Mind gyakrabban hallunk olyan véleményeket, hogy meg kell védeni a gyereket a csalódástól! Ne tegyük túl magasra a lécet, ne legyenek elvárásaink! Inkább legyen középszerű, de boldog! Mi magunk nem tudunk ezzel azonosulni, de lehet, hogy tévedünk. Talán az óvatosaknak van igazuk?

Hiszen a siker fáradsággal jár. Küzdelemmel. Olykor vérrel, verítékkel. Könnyekkel! Nem túl nagy ár ez a sikerért? Nem túl nagy ár, azért a kétes értékű önbecsülésért, amit a siker okoz? Nem túl nagy ár a megélt életért?

https://www.facebook.com/nsonline/videos/10155963419756941/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.