Szülők Akadémiája – Írjuk együtt!

Nem látok más területet az életben, amely jobban képes lenne összekovácsolni a családi kapcsolatokat, mint a sport. Igaz, gyakran éppen ellenkező a hatás: megterheli a kapcsolatot. Egy dolog viszont szembetűnő: a felelősség kérdése. A szülők a sportban vagy építik gyermekük személyiségét, és ezzel összefüggésben a lehetőségeit, vagy rombolják. Közömbös hatás talán nincs is.

Ha tisztában vagyunk ezzel az összefüggéssel, át kell, érezzük a felelősségünk kérdését, hiszen mindenki maga dönt (tudatosan vagy ösztönösen), hogy melyik utat járja.

Ennek a felelősségnek a tudatosítása érdekében kezdtük el a Szülők Akadémiája programsorozatot néhány éve. Kialakult egy tematika. Témák, amik leginkább érdeklik a szülők többségét, és amiket leginkább hasznosítani tudnak a mindennapokban. Foglalkozunk a legkülönfélébb pszichológiai összefüggésekkel, értékrenddel, nevelési helyzetekkel, de szóba kerül a helyes étkezés, és természetesen a kommunikáció, a célkitűzések jelentősége és módjai, az életmód, és a leselkedő veszélyek… sorolni is nehéz. Problémák és megoldások. A szülők számon tartják az időpontokat, és lelkesen jönnek az előadásokra. Nincs olyan foglalkozás, amelynek végén ne lennének kérdések, fontos kérdések. Nincs olyan előadás, ahol ne hoznának szóba különleges vagy különös helyzeteket. Rengeteget tanulunk mi is. Azt gondolom, hogy a résztvevőknek sokat köszönhetünk abban is, hogy a programok nem száraz szakmai előadások. Köszönjük is.

Felmerült az igény, hogy talán meg kellene, írjuk a Szülők Akadémiája Kézikönyvet annak érdekében, hogy szélesebb körben elérhetőek legyenek az információk, a tapasztalatok, és nem utolsó sorban a módszerek. Nincs ellenünkre a gondolat.

Azt gondoltuk, talán írhatnánk együtt. Úgy képzeljük el, hogy ha megosztanák velünk a gondolataikat, tapasztalataikat, történeteket, képeket, (üzenetben, e-mailben, akár sms-ben, mindegy) akkor ezeket felhasználnánk a könyv írásakor, és természetesen a „munkatársainkat” név szerint megemlítenénk és fel is sorolnánk a könyvben, illetőleg a „társszerzőket” dedikált példány illeti meg a megjelenéskor, sőt már a megjelenés előtt részleteket mutatnánk be belőlük a Facebook oldalunkon.

Szóval, ez a bejegyzés itt: egy felhívás. Lássunk neki! Írjuk együtt a könyvet!

“Szülők Akadémiája – Írjuk együtt!” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.